text
tex1

ALDI

STORIES

DVV International podržao ALDI aktivnosti

2015-04-10

|

Admin

slika_1

DVV International podržao ALDI aktivnosti na zagovaranju harmonizovanog pravnog okvira u BiH u oblasti obrazovanja odraslih

Uzimajući u obzir važnost obrazovanja odraslih i neformalnog obrazovanja kao instrumenta za povećanje učešća stanovništva u kulturnom, društvenom, ekonomskom i održivom razvoju i suzbijanju siromaštva, Institut za međunarodnu saradnju Njemačkog saveza visokih narodnih škola - DVV International i ALDI su 01. aprila 2015. godine ozvaničili saradnju u oblasti obrazovanja odraslih i neformalnog obrazovanja.  

DVV International je prepoznao važnu ulogu organizacije ALDI u promoviranju obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini, te je odlučio pružiti profesionalnu i finansijsku podršku implementaciji projekta „Zagovaranje harmonizovanog pravnog okvira u BiH koji tretira obrazovanje, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju odraslih u cilju poboljšanja kvaliteta tržišta radne snage“. Ovaj projekat je dio strategije DVV Internationala i u skladu je sa ciljem „Podrška obrazovanju odraslih u tranzicijskim zemljama i regiji Pakta stabilnosti“, Ministarstva za privrednu suradnju i razvoj Savezne republike Njemačke u Bosni i Hercegovini.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI