text
tex1

ALDI

STORIES

Aldi Goražde sa partnerima dobitnik granta

Mart, 27.2017

|

Azra Zorlak

slika_1

Slika sa ceremonije dodjele certifikata

Udruženje ALDI Goražde zajedno sa Općinom Goražde i Lokalnim partnerima dobitnik grant sredstava

Predstavnici Udruženja ALDI Goražde i Općine Goražde su u ponedjeljak 27.03.2017. godine u prostorijama Delegacije EU u BiH prisustvovali svečanoj ceremoniji dodjele certifikata o dobitku granta u okviru Projekta: „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH" koji finansira EU, a provodi međunarodna organizacija rada (ILO).  

Cilj projekta je da se kroz institucionalizaciju partnerstava poveća zaposlenost i stvore nova radna mjesta primarno za socijalno ugrožene kategorije stanovništva uključujući žene, mlade, manjinske zajednice, povratnike, interno raseljena lica i teško zapošljive osobe.
Partnerstvima će za provođenje njihovih aktivnosti, to jest za provođenje aktivnih mjera na tržištu rada, biti pružena kako finansijska podrška u obliku grantova u iznosima od 150.000 do 200.000 eura tako i tehničko-savjetodavna podrška koju će im ILO pružati tokom cijelog provođenja projekta uključujući i osam ciklusa obuke.  

Prisutnima su se obratili ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije i specijalnog predstavnika EU u BiH, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, direktor ILO Ureda Budimpešta Antonia Graziosia te predstavnici lokalnog partnerstva.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI