text
tex1

ALDI

STORIES

Dodjeljena Grant sredstva

Maj, 18.2017

|

Belma Halilović

slika_1

Slika sa ceremonije dodjele Grant sredstava

Održana svečana ceremonija dodjele Grant sredstava Start up programa

Danas je u Goraždu, u prostorijama Biznis centra, upriličena svečana ceremonija dodjele grant sredstava Start-Up programa.
Svečanoj ceremoniji su, pored predstavnika potpisnika Memoranduma o saradnji, prisustvovali i kandidati koji su prošli kroz proces obuke Start Up programa.
Start Up program se implementira od decembra 2016. godine. Učesnici u realizaciji Start-up programa su ujedno i potpisnici „Memoranduma o saradnji“: Ministarstvo privrede BPK Goražde, Općina Goražde, JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde, Privredna komora BPK Goražde, Obrtnička komora BPK Goražde, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Udruženje ALDI i OXFAM ured u BiH.

Program se implementira u okviru projekta „Gorazde zona unaprijeđenog poslovanja“ koji finansira EU, te uz tehničku i finansijsku podršku projekta „Inkluzivni lanci vrijednosti za održivi razvoj ruralnih područja u Bosni i Hercegovini i Albaniji“, finansiran od strane Intesa San Poalo Banke iz Italije.
Aktivnosti koje su realizovane tokom implementacije Start Up programa su:
1. Potpisivanje Memoranduma o saradnji
2. Objava Javnog poziva
3. Selekcija i izbor kandidata Start Up programa
4. Proces obuke
5. Prezentacija Biznis planova kandidata  i Selekcija kandidata II
6. Proces Mentoringa Odlukom selekcione komisije, koju su činili predstavnici potpisnica Memoranduma
Kandidati koji su dobili grant sredstva su:
1. Faris Šivšić: „ Software, Web & Hardware Services“;
2. Haris Kamenica: ”Uramljivanje slika, fotografija, diploma, certifikata”;

Prisutnima su se, pored predstavnika Udruženja ALDI, obratili i ministar privrede BPK Goražde Anes Salman, gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, program koordinator Oxfam Italia Rasim Tulumović i predsjednik Privrede komore BPK Goražde Dževad Terović. Iskazana je zajednička zainteresovanost za nastavak ovakvih i sličnih projekata, koji za cilj imaju otvaranje novih radnih mjesta. Također, dobitnici grant sredstava su izrazili veliku zahvalnost incijatorima i implementatorima Start Up programa na ukazanoj prilici za pokretanje vlastitog biznisa.
Ukupan fond grant sredstva iznosi 15.000,00KM. Potpisivanjem Memoranduma o saradnji, Ministarstvo privrede BPK Goražde, Općina Goražde i Oxfam Italia su se obavezali da u fondu Start Up programa učestvuju sa po 5.000,00KM.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI