text
tex1

ALDI

STORIES

Obrazovanje odraslih, nova šansa za zaposlenje

Novembar 27.2017.

|

Belma Halilović

slika_1

Slika sa sastanka Radne Grupe

Održan sastanak Radne grupe koja je razmatrala radnu verziju Strategije obrazovanja odraslih BPK Goražde

Obrazovanje odraslih sve više dobiva na značaju u BiH, a u skladu sa tim, u ponedjeljak 27. novembra u okviru projekta kojeg finansira Evropska unija, održan je sastanak Radne grupe koja je razmatrala radnu verziju Strategije obrazovanja odraslih BPK Goražde.
Sastanku su prisustvovali ministar obrazovanja BPK Goražde sa svojim saradnicima, direktor SSŠ „Džemal Bijedić“ Goražde, direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde, predsjednica Udruženja poslodavaca BPK Goražde zajedno sa svojim saradnicima kao i predstavnici Obrtničke komore BPK Goražde.

Usvajanje Strategije obrazovanja odraslih je važan korak u rješavanju pitanja zapošljavanja nezaposlenih. Tokom sastanka analizirani su ciljevi, mjere i aktivnosti koje su predložene, a sve u cilju što kvalitetnijeg finaliziranja ovog strateškog dokumenta koji ima veliki značaj na cijelu društveno-ekonomsku zajednicu. Bosansko-podrinjski kanton Goražde napravio je veliki iskorak u sektoru obrazovanja odraslih, a usvajanje ovog strateškog dokumenta predstavlja korak dalje u ovoj oblasti, jednoglasan je stav Radne grupe.

Također, na sastanku je istaknuto da je pomenuti dokument urađen detaljno i temeljito te da isti, uz određene korekcije tehničke prirode, predstavlja jedan od boljih strateških dokumenata urađenih na ovim prostorima. Radna grupa je ujedno i dogovorila naredne korake u ovom procesu, kao i proceduru usvajanja Strategije.

Izrada Strategije obrazovanja odraslih BPK Goražde predstavlja jednu od aktivnosti projekta "Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja" koji finansira Evropska unija u vrijednosti od 181.038,00 Eura. Projekat implementira Udruženje ALDI Goražde u partnerstvu sa Srednjom stručnom školom "Džemal Bijedić", a trajaće do jula 2019. godine.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI