text
tex1

ALDI

STORIES

Pružanje mentoring usluga za subjekte malog gospodarstva

19. Septembar, 2018

|

Belma Halilović

slika_1

Produžen rok za prijave

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo je Javni konkurs odabira korisnika po projektu „Pružanje mentoring usluga za subjekte male privrede“.

Usluga mentoringa je namijenjena malim i srednjim poduzećima u cilju pružanja podrške nesmetanom razvoju i smanjenju broja neuspješnih poduzeća, kroz pružanje sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima. Standardizirani set usluga (SSU) za mala i srednja poduzeća u 2018. godini realizuje se preko razvojnih agencija koje imaju svoje certifikovane mentore. U Bosansko Podrinjskom kantonu to je Udruženje ALDI koje ima svog mentora.

Proces mentoringa odvija se prema metodologiji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta), razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).

Rok za prijave za mala i srednja preduzeća je produžen do 12.10.2018. godine. 

Više informacija o ovom konkursu možete pronaći na stranici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. ( https://www.fmrpo.gov.ba/produzen-rok-za-prijave-za-pruzanje-mentoring-usluga-za-subjekte-malog-gospodarstva/)

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI