text
tex1

ALDI

STORIES

Održan sastanak partnerskih organizacija DVV International – Ured za BiH

21. decembar, 2018

|

Belma Halilović

slika_1

Sastanak partnerskih organizacija

Mostar 17.-19. decembar , 2018.

U periodu od 17. do 19. decembra 2018. godine u hotelu „Kriva ćuprija“ u Mostaru održan je sastanak partnerskih organizacija DVV International - Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Cilj ovog sastanka je bila razmjena iskustava o realiziranim i planiranim projektima i aktivnostima u oblasti obrazovanja odraslih, te planiranje i definisanje prioriteta za saradnju sa partnerskim organizacijama na makro nivou.

Sastanku je prisustvovala direktorica Udruženja ALDI Goražde, koja je imala priliku da prezentuje aktivnosti na projektu "Osiguranje i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja kroz stvaranje boljih uvjeta za provođenje obrazovanja  odraslih", finansiran od strane DVV Internatonal – Ureda za Bosnu i Hercegovinu, kao i da predstavi projektne ideje Udruženja ALDI za 2019. godinu.

Fokus rada DVV Internationala na mikro nivou usmjeren je na pojedince, krajnje korisnike programa obrazovanja odraslih. To podrazumijeva, između ostalog, jačanje kompetencija marginaliziranih grupa koje omogućavaju poboljšavanje uslova života pojedinaca.
Kroz djelovanje u strateškim područjima DVV Internatonal pruža podršku razvoju društva kroz projekte obrazovanja odraslih, stručno  znanje i unaprijeđenje uvjeta za obrazovanje odraslih.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI