text
tex1

ALDI

STORIES

Dodijeljeni certifikati povodom uspješno završene „soft skills“ obuke

11. Januar, 2019.

|

Belma Halilović

slika_1

Obuku prošlo 13 nezaposlenih visokoobrazovanih osoba

U prostorijama Udruženja ALDI Goražde, 10.01.2019.godine, održana je ceremonija dodjele certifikata za 13 nezaposlenih visokoobrazovanih osoba, koje su u periodu od 06. do 18. decembra 2018. godine prošle obuku za sticanje „soft skills“ vještina. 

Obuka se provodila u okviru projekta „Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“ koji finansira Evropska unija, a implementira Međunarodna organizacija rada ILO. 

Završetkom ove obuke nezaposlene osobe su stekle osnovna znanja, vještine i kompetencije iz oblasti „soft skills“ vještina koja su potrebna kompanijama koje egzistiraju na području BPK Goražde i šire, a samim tim ojačale svoju konkurentnost na tržištu radne snage i povećale mogućnost za zaposlenje.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje BPK Goražde je jedno od 19 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta ”Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, koji Evropska unija finansira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI