text
tex1

ALDI

STORIES

IoT- Facing the Future

18.11.2020

|

Belma Halilović

slika_1

ALDI Skill Accelerator (SKIA) 2

Jučer je, u prostorijama Udruženja ALDI, održana radionica pod nazivom „IoT- Facing the Future“, u okviru projekta „ALDI Skill Accelerator (SKIA) 2 - Razvoj digitalnih vještina za rast i inovacije“, koji finansira DVV International - Ured za BiH. Radionici su prisustvovale mlade osobe koje su iskazale interesovanje za trening kurs čiji početak je planiran u toku ove sedmice, a koji će se baviti otkrivanjem IoT neograničenih mogućnosti. 

Internet of Things (Internet stvari) je jedna od tehnologija koja ubrzano evolvira posljednjih pet godina i koja je svrstana u ključne faktore razvoja inteligentnih proizvoda, kuća, preduzeća i gradova. U skladu s tim, prisutni su imali priliku upoznati se sa osnovnim pojmovima IoT-a, njegovim mogućnostima primjene u svakodnevnom životu, te nekim osnovnim praktičnim primjerima kao što su Face Recognition i popularni TJbot. 

U narednom periodu ALDI tim će aktivno raditi na ovom polju, zajedno sa našim polaznicima, i ući u svijet neograničenih mogućnosti.  #staytuned

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI