text
tex1

ALDI

STORIES

Razvoj inteligentnih IoT aplikacija

19.11.2020

|

Belma Halilović

slika_1

ALDI Skill Accelerator (SKIA) 2 - Razvoj digitalnih vještina za rast i inovacije

Internet of Things (Internet stvari) je tehnologija koja ubrzano evolvira posljednjih godina i koja je svrstana u ključne faktore razvoja inteligentnih proizvoda, kuća, preduzeća i gradova. 

Procjenjuje se da će do 2025. godine u funkciji biti preko 45 milijardi IoT uređaja koji će pokretati pametne gradove, pametne kuće, transformisati tradicionalne industrijske sektore, i donijeti brojne nove mogućnosti svim područjima života i rada. Koliko će se iskoristiti mogućnosti koje donosi IoT značajno zavisti od kapaciteta pojedinaca i organizacija da iskoriste potencijale koje donosi ova tehnologija. 

Kako bi doprinijeli tim naporima, AITI (ALDI Napredni institut za tehnologije i inovacije) je razvio specijaliziran program obrazovanja koji će pomoći da polaznici trening kursa steknu neophodni set znanja i vještina ključnih za planiranje i razvoj inteligentnih IoT aplikacija, spremnih za primjenu u stvarnom životu. „Uvod u Internet of Things“ naziv je prvog modula u okviru trening kursa „Razvoj inteligentnih IoT aplikacija“, koji je započeo danas u prostorijama Udruženja ALDI. 

Predviđeno vrijeme trajanja trening kursa je 180 časova, a ukupno će obuhvatiti 6 modula. Trening kurs se realizuje u okviru projekta „ALDI Skill Accelerator (SKIA) 2 - Razvoj digitalnih vještina za rast i inovacije“, koji finansira DVV International - Ured za BiH.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI