text
tex1

ALDI

STORIES

Potpisan Sporazum o saradnji za 2021. godinu

24.02.2021

|

Belma Halilović

slika_1

Nakon uspješne saradnje proteklih godina u implementaciji projekata iz oblasti obrazovanja odraslih

Izvršna direktorica Udruženje za lokalne razvojne inicijative ALDI, gđa Meliha Gačanin i direktor DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu, dr. Emir Avdagić jučer su u Goraždu potpisali Sporazum o saradnji u 2021. godini. 

Sporazumom je predviđena izrada, akreditacija i pilotiranje neformalnog programa osposobljavanja iz oblasti digitalnog marketinga u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, kao i nastavak aktivnosti na jačanju lokalnog partnerstva u ovom kantonu te uspostavljanju neformalnih mreža relevantnih aktera u obrazovanju odraslih u Kantonu Sarajevo i Brčko distriktu BiH. 

ALDI-jev Napredni institut za tehnologije i inovacije (AITI LAB) je krajem 2020. godine upisan u Registar organizatora obrazovanja odraslih kod nadležnog ministarstva obrazovanja kao prvi organizator obrazovanja odraslih iz privatnog i civilnog sektora na području kantona, što predstavlja dobar temelj da se u budućnosti aktivno radi na proširenju obrazovne ponude za odrasle i kvalitetnom odgovoru na potrebe društva, lokalne zajednice i tržišta rada.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI