text
tex1

ALDI

STORIES

Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo

07.juli 2020

|

Belma Halilovic

slika_1

Promovisan projekat

Jučer je u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo promovisan projekat „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“ koji implementira Udruženje za lokalne razvojne inicijative ALDI, a finansira DVV International – Ured za BiH. Prezentacija projekta je održana u saradnji sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo, sa kojom će se u nastavku realizovati ostale aktivnosti na ovom projektu. 

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, brojni pružaoci usluga obrazovanja odraslih, predstavnici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, poslodavaca i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo. Svi prisutni su iskazali interes za učešće u formiranju mreže funkcionalnog partnerstva javnog, privatnog i civilnog sektora u razvoju vještina odraslih osoba, koje je ključno za uspjeh u implementaciji politika i napora svih aktera u oblasti cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih.

Projektom je predviđeno uspostavljanje institucionalne saradnje na polju obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo, te definisanje potreba partnerstva javnog, privatnog i civilnog sektora u oblasti obrazovanja odraslih, koje će dovesti do razvoj kapaciteta institucionalnih partnera na polju obrazovanja odraslih.

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI