text
tex1

ALDI

STORIES

Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE

07.03.2022

|

Belma Halilović

slika_1

14 organizacija civilnog društva dobilo novčanu podršku

U Sarajevu je 04.03.2022.godine u okviru projekta „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE“ 14 organizacija civilnog društva dobilo novčanu podršku za provedbu projekata od značaja za lokalne zajednice, među kojima je i Udruženje ALDI.
Kroz projekat „Podrška mladim ljudima da postanu aktivni agenti promjena: Društvo treba heroje“, Udruženje ALDI će nastojati podržati jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) u BPK Goražde, koje doprinose omladinskom aktivizmu i volontarizmu, čime će se unaprijediti ljudski kapaciteti kako bi se efikasnije mobilisali resursi koji bi doprinijeli povećanju broja mladih osoba uključenih u volonterske aktivnosti, kreirale pozitivne promjene u zajednici i promovisali njihovi rezultati.

EMBRACE projekat finansira Vlada Kraljevine Norveške u iznosu od 880,247 USD, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekat je započeo 2019. godine a do sada su finansirana 23 projekta organizacija civilnog društva iz 14 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini. U narednom periodu 14 novih projekata će sprovoditi aktivnosti kojima će prioriteti biti inkluzija, podrška pružanju usluga za ranjive kategorije društva, rad sa mladima, aktivizam i voluntarizam, rodna ravnopravnost, zaštita okoliša i ljudska prava.

#EMBRACE #civilnodruštvo

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI