text
tex1

ALDI

STORIES

Putem lokalnog partnerstva za zapošljavanje do novih radnih mjesta

26.04.2022

|

Belma Halilović

slika_1

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje

14. aprila 2022. godine u prostorijama Gradske uprave Grada Goražda, održan je sastanak svih partnera na projektu „Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada“, koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). 

Ovaj, prvi u nizu, radni sastanak lokalnog partnerstva za zapošljavanje Goražde ima za cilj unaprijeđenje socio-ekonomske situacije u Goraždu kroz izgradnju partnerskog ekosistema podrške zapošljavanju i ubrzanu integraciju mladih osoba u tržište rada.  Projekat će trajati 21 mjesec, a partneri na projektu su: Grad Goražde, Udruženje ALDI, TVC d.o.o, SSŠ „Džemal Bijedić“, Služba za zapošljavanje BPK Goražde, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Privredna komora BPK Goražde i Obrtnička komora BPK Goražde. 

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Goražde je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). 
Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou. 
Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI