text
tex1

ALDI

STORIES

Održana radionica Action Changes Things

31.05.2022

|

Belma Halilović

slika_1

UNDP

„Action Changes Things“ bio je naziv radionice koja je održana 31.05.2022. godine u Udruženju ALDI. Radionica je probudila veliko interesovanje kod organizacija civilnog društva koje se bave volonterskim radom i kod mladih aktivista.

Cilj radionice je bio upoznavanje mladih sa volontiranjem, građanskim društvom i omladinskim aktivizmom, te animiranje da se uključe u društvene procese u svojoj zajednici i šire.

Predsjednik Volonterskog servisa, Dženis Ćulov je kroz interaktivnu radionicu pomogao mladima da spoznaju značaj volontiranja, da saznaju značajne podatke o volonterskom angažmanu u BiH i Evropi, te da shvate značaj građanskog obrazovanja u omladinskom aktivizmu, kao i da se sami uključe i budu nosioci pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici.

Radionica se realizovovala u okviru projekta „Podrška mladim ljudima da postanu aktivni agenti promjena: Društvo treba heroje“, koji ima za cilj da proširi vidike o mogućnostima koje aktivizam i volonterizam pružaju kao alat za promjenu svijesti o značaju potrebe osiguranja novih ili kvalitetnijih usluga u zajednici.

Projekat se implementira u okviru programa: „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE“, koji finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI