text
tex1

ALDI

STORIES

Poslovi budućnosti - put do kvalitetnijeg radnog mjesta

2022-07-21 09:20:12

|

Belma Halilović

slika_1

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje

U prostorijama Udruženja ALDI Goražde 20.07.2022. godine održan je radni sastanak Lokalnog partnerstva za zapošljavanje BPK Goražde na kojem je razgovarano o dva nova nastavna plana i programa, čija je izrada u toku. Nakon njihove akreditacije, isti će biti primijenjeni u procesu obuke za potrebe zapošljavanja u kompaniji “TVC” d.o.o Goražde. 

Osim toga, tema sastanka je bio i Sajam zapošljavanja koji će biti organizovan početkom oktobra na temu „Poslovi budućnosti“ kako bi se poslodavcima pružila mogućnost da prezentuju svoje potrebe za znanjima i vještinama koje će biti ključne za zadržavanje konkuretnosti na tržištu u budućnosti.  Pored toga, tražiocima posla biće data mogućnost da se upoznaju sa zanimanjima za kojima se očekuje najveća potražnja u budućnosti kako bi na vrijeme mogli saznati informacije o tome koja im znanja, vještine i kompetencije u budućnosti mogu pomoći u njihovim naporima na pronalasku puta do kvalitetnog radnog mjesta.

Radni sastanak je održan u okviru projekta „Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada“ koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada u BiH.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Goražde je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou.
Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI