text
tex1

ALDI

STORIES

Želite da znate koja su znanja, vještine i kompetencije budućnosti?

2022-12-14 14:01:33

|

Belma Halilović

slika_1

konferenciju za medije

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje BPK Goražde danas je u Goraždu organizovalo konferenciju za medije na kojoj je prezentovan predstojeći Sajam zapošljavanja „Poslovi budućnosti“. 

Sajam zapošljavanja se organizuje u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada u BiH i održati će se 06. oktobra 2022. godine ispred Biznis Centra Goražde sa početkom u 10:00 sati.  „Predstojeći sajam je odlična prilika za nezaposlene osobe. Pružiti će im mogućnost da na jednom mjestu dobiju pristup poslodavcima iz Goražda ali i konkretne odgovore o njihovim potrebama za radnom snagom. S druge strane, poslodavci će dobiti priliku da prezentuju svoje potrebe za znanjima i vještinama koje će biti ključne za zadržavanje konkuretnosti na tržištu u budućnosti“, izjavila je Meliha Gačanin, izvršna direktorica Udruženja ALDI koje zajedno sa partnerima iz LPZ Goražde radi na realizaciji projekta „Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada“ . 

Na sajmu zapošljavanja će biti predstavljeni i poslovi budućnosti, što će biti veoma zanimljivo za sve nezaposlene osobe kao i za poslodavce. 

'Tražioci posla će dobiti priliku da se informišu o znanjima, vještinama i kompetencijama budućnosti o čemu ćemo pričati tokom PANEL DISKUSIJE: 'NOVI PRISTUP KREIRANJU RADNIH MJESTA'. Smatram da su posebno značajne i inspirativne priče uspješnih Start-Up firmi koje će se predstaviti tokom Sajma.', dodao je Dževad Terović, predsjednika Privredne komore BPK Goražde. 

Prisutni su pozvali sve nezaposlene osobe, ali i one koje žele promijeniti poslodavca da dođu na sajam i predstave se, iznesu svoje profesionalne karakteristike i da lično predaju svoj CV. 

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Goražde je jedno od 20 uspostavljenih partnerstava u okviru projekta LEP II koji ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou. 

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Naše inicijative doprinose razvoju pojedinaca, organizacija i zajednica

Ostani informisan i pogledaj druge zanimljive vijesti i aktivnosti koje trenutno provodimo

VIJESTI